Avui us presentem una de les nostres teràpies alternatives que realitzem en els nostres centres.

El reiki (霊 気) és una forma de medicina alternativa desenvolupada en 1922 pel budista japonès Mikao Usui. Des del seu origen al Japó, ha estat adaptada a diverses tradicions culturals a nivell mundial. Els seus practicants creuen que a través d’una tècnica anomenada imposició de mans o toc terapèutic es transfereix des de les palmes una “energia universal” (reiki) cap al pacient per obtenir pau i equilibri en tots els nivells:
Físic: millora en malalties, lesions, metabolisme, etc.
Emocional: problemes sentimentals, agressivitat, infelicitat, etc.
Mental: hàbits nocius, estrès, insomni, etc.
Espiritual: harmonia, pau, equilibri, etc.

La pràctica del reiki es fonamenta en l’acció d’una persona, anomenada emissor o canal. A través de les seves mans -o d’altres mètodes, segons el nivell-, l’emissor diu transmetre el reiki (força natural que ens dóna vida) a un receptor, per tal proposat de pal·liar o eliminar molèsties i malalties. Atès que el reiki seria una energia universal, suposadament es transmet a humans, a altres éssers vius, com animals i plantes i a determinades situacions.

Alguns mestres de reiki afirmen que aquesta pràctica té certes contraindicacions

No s’ha d’aplicar durant operacions, a causa de la pròpia naturalesa del reiki, que consisteix a reparar els danys existents en el receptor. Podria frenar les hemorràgies, interferint en els talls de sagnat i neteja que realitza el cirurgià. De la mateixa manera, si el pacient estigués sedat, el reikipodría ajudar-lo a expulsar les toxines de la sedació, despertant-abans d’hora. No obstant això, sí que consideren recomanable una sessió de reiki abans i / o després de l’operació.
Els mestres afirmen que el reikipermite accelerar el procés de cicatrització òssia i per tant el soldat de les fractures. Per aquest motiu només és recomanable aplicar reiki a un fracturat després que els ossos hagin estat degudament acomodats i immobilitzats per un traumatòleg. En tot cas el reiki pot aplicar-se a través del guix o aparell immobilitzador.
No obstant això, altres mestres defensen que el reiki sap en tot moment què ha de fer, com ha d’actuar, on ha de dirigir i en cap cas actuarà negativament.