5 remeis casolans per combatre la grip

Aquí us portem 5 remeis casolans per combatre la grip, estem en plena èpica de grip, una malaltia que no té cura amb medicaments i hem de recórrer als remeis casolans per poder cambatirla

Quins són els símptomes de la grip?

Els més comuns són els mals de cap i musculars, la congestió nasal, la febre i la tos. És una cosa normal perquè la grip ens baixa les defenses del cos, cal cuidar-se bé per no allargar la grip més del necessari.

Els punts més importants per combatre la grip són:

  • Menjar aliments sans i preferentment tebis ajuda a estimular la salivació, i permet alleujar la tos i el mal de coll.
  • Beure molts líquids per mantenir el cos hidratat
  • Descans és fonamental quan tenim grip. Dormir adequadament i el temps suficient ajuda a que el cos recuperi la seva energia i que se senti millor.

Ara anem amb els 5 remeis casolans que us havíem promès

  • All, un antisèptic natural.

L’all és un antibiòtic natural que reforça el sistema immunològic contra els virus. Podem preparar una infusió d’all, per a això tallem tres dents d’all en trossets, els posem a bullir 10 minut amb un litre d’aigua, deixem reposar, colem la infusió i ens la prenem encara calenta. Unes dues tasses d’aquesta infusió t’ajudaran a calmar la tos, aclarir els bronquis i descongestionar.

  • Expulsar la mucositat amb gingebre

Segons un estudi de Archives of Family Medicine, el gingebre té propietats expectorants, antitussigen, antiinflamatòries i antibiòtiques que ajuden a combatre els refredats, grips i tos amb flegmes. Prepara una infusió: pica una cullerada de gingebre fresc i agrega-ho a una tassa d’aigua bullint. Pots afegir mel i una mica de llimona.

  • Bafs d’eucaliptus

Obre les teves vies respiratòries i alleuja la irritació de la gola amb vapor d’eucaliptus, que té propietats expectorants. S’introdueixen en un pot uns 10 grams de fulles picades i un litre d’aigua, es bull, es retira del foc i es col·loca el recipient a l’habitació a prop de la persona que ha d’aspirar els bafs deixant que el vapor difongui l’ambient. Una altra opció és abocar el contingut en un bol i que la persona inhali els bafs directament, tapant-se el cap amb una tovallola per aprofitar millor les propietats del eucaliptus.

  • Banys calents per al dolor muscular

Per alleujar els dolors musculars propis del refredat et s’asseurà genial un bany d’aigua calenta durant uns 15 minuts amb unes gotes d’olis essencials d’eucaliptus, llimona o pi.

  • Llimona i mel per calmar la gola

Un remei tan simple com eficaç. L’aigua tèbia amb llimona i mel alleuja tant la infecció de coll, la irritació o la picor que produeix la tos. És tan simple com escalfar aigua, afegir-li el suc de mitja llimona i unes culleradetes de mel pura d’abella i beure a petits glops. Es pot prendre aquesta beguda diverses vegades al dia, fins que les molèsties que sentis a la gola es vagin alleujant. Això sí, recorda que no és aconsellable que els nens menors d’1 any prenguin mel, per risc de botulisme.

Productes que recomanem des Estil natural i que pots trobar a la nostra botiga:

Us presentem dos productes molt utilitzats i que van molt bé per combatre la grip: Vitamin-C natural i Vita Force reconstituent.

Vitamina-C natural: Quan la vitamina C natural que ingerim està integrada al costat de les altres substàncies que compon el propi aliment (fruites, verdures, etc.) s’assimila millor que la vitamina C sintètica.

 5 remeis casolans per combatre la grip

Vita Force reconstituent: Concentrat natural de fruites i cereals rics en vitamines. La seva equilibrada fórmula a força de cereals, fruites, llevat de cervesa, pol·len i mel, aporta a l’organisme la vitalitat que el cos necessita.

 5 remeis casolans per combatre la grip